Data publikacji: 2020-07-24
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Zaproś najbliższych na piknik! PRZEPISY na udane spotkanie na świeżym powietrzu
Kategoria: Problemy społeczne, BIZNES
Piękna, słoneczna, wakacyjna pogoda wprost zachęca do spędzania czasu na świeżym powietrzu. Jeżeli więc w najbliższym czasie planujemy spotkanie z rodziną lub znajomymi, zaprośmy ich na wspólny piknik na świeżym powietrzu!
Piękna, słoneczna, wakacyjna pogoda wprost zachęca do spędzania czasu na świeżym powietrzu. Jeżeli więc w najbliższym czasie planujemy spotkanie z rodziną lub znajomymi, zaprośmy ich na wspólny piknik na świeżym powietrzu! Wystarczy kocyk, odrobina zieleni dookoła i kosz smakołyków. Wyjątkowo pyszna atmosfera gwarantowana!
Muffinkowo – paprykowo!
Innym świetnym pomysłem na przygotowanie pysznej przekąski, idealnej na piknik na świeżym powietrzu, będzie przepis na muffinki. Te w wersji wytrawnej, z dodatkiem papryki, smakować będą znakomicie. Do dzieła!
Składniki:
200 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
½ szklanki mleka
2 jajka (M)
1 mała czerwona papryka
1 cebulka dymka ze szczypiorem
100 g cienkiej kiełbasy lub szynki
Delma Maślany smak 80% tłuszczu
sól, pieprz, oregano
Przygotowanie:
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę razem z cebulką. Kiełbasę lub szynkę również pokrój w kostkę.
80 g Delmy Maślany smak 80% tłuszczu roztop w rondelku. W misce wymieszaj mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, jajkami i mlekiem, dodaj szczyptę soli, pieprzu, łyżeczkę oregano i przestudzoną Delmę Maślany smak 80% tłuszczu. Do otrzymanej masy wrzuć warzywa i pokrojoną kiełbasę, wymieszaj.
Foremki do mini muffinek posmaruj cienko Delmą Maślany smak 80% tłuszczu i włóż do środka przygotowaną masę. Muffinki wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz 25-30 minut.
Smakowite kąski
Przygotowując menu na nasz piknik, powinniśmy sięgnąć po przepisy na te dania, które łatwo będzie nam zjeść poza domem – najlepiej w kilku gryzach, bez użycia sztućców. Taką wyjątkowo łatwą do przyrządzenia potrawą będzie tortilla. Ta z wędzonym łososiem będzie nieco bardziej wykwintna, ale także wyjątkowo smaczna. Z pewnością warto wypróbować!
Tortille z łososiem
Składniki:
4 tortille
300 g wędzonego łososia w plastrach
1 czerwona papryka
100 g sałaty: roszponki lub rukoli
8 plastrów żółtego sera
250 g sera typu feta
50 g Delmy Maślany smak 80% tłuszczu
Przygotowanie:
Ser feta rozgnieć widelcem i utrzyj z Delmą Maślany smak 80% tłuszczu na gładką masę.
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Sałatę umyj i osusz.
Tortille ułóż na stole i posmaruj dość grubo przygotowaną masą.
Na połowie każdej tortilli ułóż plastry łososia, na nich plastry sera, pokrojoną paprykę i sporą garść sałaty.
Tortille zwiń ciasno w rulony, a następnie pokrój na 2-3 centymetrowe plastry.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #Problemy społeczne #BIZNES